Archive for "Intervjuer og meninger"

Team McLauglin SWE idé!

Intervjuer og meninger Dec 18, 2012 4 924 Comments
Team McLaughlin
Syfte
Att få seglarna att ha kul tillsammans samtidigt som de utvecklas.
Skapa en social mötesplats där seglarna delger sina erfarenheter till varandra och samtidigt lär sig
själva att analysera sina framsteg.
Metod
Fokus på individuell feedback.
Kontinuerligt utmana varje seglare till nästa utvecklingssteg mot sina drömmar
Vem kan ansöka om att vara med i teamet?
Du som gillar att segla snabbare och vill dela med dig av dina bästa tips och erfarenheter.
Teamet kommer bestå av två grupper.
Team McLaughlin som en överliggande team. För de som har kommit något längre i sin segling finns
det ett Team McLaughlin racing. Teamet kommer bestå av seglare från både Sverige och Norge.
Erbjudande till Team McLaughlin 2013
Möjlighet att vara med på clinics i samband med säsongsupptakt och JSM.
För racing teamet också en clinic innan ett VM‐kval.
Möjlighet att köpa McLauglin Racing Team utrustning, tillbehör och profilmaterial.
Ta del av teamets ” dokumentation för individuell utveckling”.
Har ni några frågor? Kontakta oss.
Med vänlig hälsning och God Jul
Ole‐Petter Pollen Thomas Moss   Lars Engström
+4791771451    +46733376626 +46708219211

”Ciao Cianni”

Intervjuer og meninger Apr 07, 2011 4 960 Comments

Hvem kan finne på dette da? På en reise til Middelhavet kom vi over denne båten. 60′ fot – dagseiler. Som man kan se er alt plassert rundt rormannens posisjon. Masten er laget av Hall spars og bygget i carbon. Båten er laget av Multiplast i Vannes.

Hva kan man egentlig be om mer enn en elegant båt, 2 køyer og et anker?.

Designer er German Frers – JA den samme som tegner Hallberg-Rassy – og tegnet som en hyllest til Gianni Agnelli – tidligere Fiat sjef.

Vi er Dinghy freaks!!!

Intervjuer og meninger Feb 03, 2011 4 969 Comments

JA – vi var og er gamle jolleseilere! Det er det kuuuleste vi någonsin har gjort! Klikk på ”Read more” og følg linken: \” We are Dingy Freaks\”

UK Syversen gratuleres!

Intervjuer og meninger Jan 21, 2011 2 713 Comments

Det gratuleres med nytt seilloft i Gøteborg. Fantastisk fint og enormt stort. Imponerende er både et 1000 m2 sybord, samt et eget showroom som tar godt imot UKs kunder. Høy kompetanse, gode seil og fornuftige priser kjennetegner dette konseptet. Grattis!

Matrix teknikken. Hva er det?

Intervjuer og meninger Dec 02, 2010 6 492 Comments

En av våre diskusjonspartnere er UK Syversen i Sverige. Vi i VMG lysnar til deres meninger og råd. De er dyktige seilere med lang erfaring fra ulike klasser.

Deres top tech heter Matrix. Dette er en videreutvikling av deres Tape Drive teknologi.

Les intervjuet med UK under her:

S: För tjugo år sedan utvecklade vi en revolutionerande metod att tillverka segel med kraftbärande tejper från horn till horn på ett basmembran, som vi kallade TAPE DRIVE. Dessa segel är nu kända över hela världen och har tusentals nöjda användare och kunder. MATRIX är en vidareutveckling av den tekniken.

F: Vad innebär ”en vidareutveckling av tekniken”?
S: Grundtanken är densamma, men TAPE DRIVE-seglen har de kraftbärande fibrerna på utsidan membranet medan fibrerna i MATRIX-seglen lamineras in mellan två filmer.

F: Vad är fördelen med detta?
S: Det ger oss möjlighet att utnyttja fibrernas styrka ännu bättre, det sprider fibrerna över hela membranet och ger en slätare form och yta. Varje enskild fiber fyller en funktion i helheten. Vi har också radikalt kunnat minska den mängd lim som behövs vid lamineringen vilket ger ett lättare och följsammare segel.

F: Så hur lätta är de här seglen?
S: Ett segel kan göras så lätt som man vill. Saken är att vi måste lägga i rätt mängd fibrer för att ta upp lasterna i seglet. Om vi gör ett segel med liten mängd fibrer blir det mycket lätt men inte hållbart. Om vi lägger in för mycket fibrer blir seglet överdimensionerat och väger onödigt mycket. Vid en direkt jämförelse med motsvarande produkter på marknaden är våra segel lika lätta eller lättare. Om du vill ha ett riktigt lätt segel kan vi alltså tillverka ett sådant.

F: Vilka typer av fibrer använder ni?
S: Vi tillverkar MATRIX-segel i kevlar, kolfiber eller en kombination av dessa.

F: Vad är det som avgör vilka fibrer som ska användas i olika segel?
S: Det beror på användningsområdet och vilken typ av segling kunden ägnar sig åt. Om seglet ska användas uteslutande för segling på högsta tävlingsnivå rekommenderar vi ett segel helt i kolfiber. För kappsegling på nivån under detta är en kombination av kolfiber och kevlar den bästa.

F: Är dessa segel lämpade för cruising?
S: Absolut. Detta är segel som passar utmärkt för framförallt större cruisingbåtar eftersom seglen blir relativt lätta, smidiga att hantera och packa och mycket starka och hållbara. Vi tillverkar dessa segel med taft som tillval.

F: Vad innebär taften?
S: Taft är ett lager av vävd polyesterduk som lamineras på seglets utsida, på ena eller båda sidorna. Taften skyddar seglet mot nötning och UV-strålning. Taften gör seglet lite tyngre, men ökar å andra sidan seglets livslängd.

F: Apropå UV-strålning, hur påverkar den ett MATRIX-segel?
S: På samma sätt som vilket annat segel som helst. UV-strålningen påverkar och bryter ner de flesta material på sikt, på en båt påverkas ju allt från fall och tampar till dynor, segel och kapell. Detta är en orsak till att taft är att föredra på cruisingsegel.

F: Men hur påverkar UV-strålningen mina kappseglingssegel utan taft?
S: Du använder dina segel på kappseglingsbanorna under en tämligen begränsad tidsrymd. De utsätts under denna tid för en minimal dos UV-strålning, särskilt i jämförelse med alla de timmar och ibland dagar som exempelvis en rullgenua utsätts för.

F: Går det att rulla de här seglen?
S: Absolut. Fibrerna i ett segel som är avsett att rullas ges en speciell layout som tar upp de specifika laster som rullningen för med sig.

F: Till vilka båtstorlekar tillverkas MATRIX-segel?
S: Alla. Från små till stora. Ett exempel är en uppsättning racing-segel till en 100 fots Swan.

F: Vad kostar ett MATRIX-segel?
S: Med tanke på tekonologin bakom är kostnaden helt klart rimlig. MATRIX och Norths 3DL är de enda tekniker som erbjuder obrutna fibrer hela vägen från horn till horn i seglet. Detta är en mycket viktig egenskap i sammanhanget.


Kategori 1

Intervjuer og meninger Nov 25, 2010 6 435 Comments

loremLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris eu risus mauris, at viverra leo. Maecenas commodo ante porta nisi suscipit dapibus. Sed diam lectus, iaculis non gravida quis, mattis quis erat. Proin urna urna, ullamcorper sit amet volutpat ultricies, auctor in metus. Morbi egestas velit vel lacus malesuada luctus scelerisque risus rutrum.